Fasolka po bretońsku

    






       


Przepis na fasolkę po bretońsku zawsze się udaje.




Składniki

  • Biała fasola Targroch, którą namaczamy w wodzie kilka godzin wcześniej.
  • Kiełbasa
  • Boczek wędzony
  • Cebula
  • Przecier pomidorowy
  • Sól i pieprz

Przygotowanie

  1. Pyszna fasolka po bretońsku - przepis na taką fasolkę po bretońsku zadowoli każdego!
  2. Namoczoną fasolkę odsączamy i gotujemy w świeżej wodzie 50 minut ale solimy ją dopiero pod koniec gotowania, a nie na początku, inaczej zostanie twarda. W tym czasie smażymy kiełbasę z boczkiem na rozgrzanym tłuszczu.
  3. Gdy się zarumienią dodajemy cebulę pokrojoną w piórka. Razem dusimy aż cebula będzie miękka. Po 50 minutach gotowania odsączamy fasolkę i dodajemy do niej kiełbasę z boczkiem i cebulą. Na koniec dodajemy przecier pomidorowy, mieszamy, lekko podlewamy wodą i dusimy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
  4. Fasolka po bretońsku przygotowana według tego przepisu zawsze wychodzi. Smacznego!

POLECAM FASOLKĘ TARGROCH <3 Bardzo dobra !!



1 komentarz:

Copyright © 2014 Mama i Córki Testują , Blogger