Fasolka po bretońsku
Przepis na fasolkę po bretońsku zawsze się udaje.
Składniki
- Biała fasola Targroch, którą namaczamy w wodzie kilka godzin wcześniej.
- Kiełbasa
- Boczek wędzony
- Cebula
- Przecier pomidorowy
- Sól i pieprz
Przygotowanie
- Pyszna fasolka po bretońsku - przepis na taką fasolkę po bretońsku zadowoli każdego!
- Namoczoną fasolkę odsączamy i gotujemy w świeżej wodzie 50 minut ale solimy ją dopiero pod koniec gotowania, a nie na początku, inaczej zostanie twarda. W tym czasie smażymy kiełbasę z boczkiem na rozgrzanym tłuszczu.
- Gdy się zarumienią dodajemy cebulę pokrojoną w piórka. Razem dusimy aż cebula będzie miękka. Po 50 minutach gotowania odsączamy fasolkę i dodajemy do niej kiełbasę z boczkiem i cebulą. Na koniec dodajemy przecier pomidorowy, mieszamy, lekko podlewamy wodą i dusimy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
- Fasolka po bretońsku przygotowana według tego przepisu zawsze wychodzi. Smacznego!
POLECAM FASOLKĘ TARGROCH <3 Bardzo dobra !!
Uwielbiam 💚 ale mi narobiłaś smaku 😀
OdpowiedzUsuń